Dermatita atopica la bebelusi: Cauze si solutii

Dermatita atopica la bebelusi: Cauze si solutii

Dermatita atopica este foarte usor de recunoscut: apar bubite pe corp. Aceasta afectiune inflamatorie apare mai ales la nou-nascuti, dar se poate intalni si la adulti.

Vara, in special, este important sa acordam o atentie mult mai mare ingrijirii pielii copiilor mici, mai ales daca vorbim despre o piele atopica. Temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada si umiditatea sunt principalii factori care provoaca transpiratia si pot duce la iritarea pielii.

La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem de ce apare dermatita atopica la bebelusi si ce solutii ai la indemana.

Ce este dermatita atopica si care sunt cauzele sale

La copilul foarte mic, afectiunea poate aparea mai ales la nivelul fetei, gatului si, ulterior, cu dezvoltare la nivelul altor regiuni ale corpului, de obicei la nivelul pliurilor”, explica dr. Alice Sapca, medic dermatolog.

De cele mai multe ori, dermatita atopica la bebelusi este cauzata de un factor genetic si indica si o predispozitie alergica. Copilul are un risc mai mare de a dezvolta rinite alergice, conjunctivite sau chiar astm bronsic.

Cum prevenim dermatita atopica la copii

Factorii care favorizeaza dermatita variaza, de alimentatie pana la detergentii folositi. De aceea, este nevoie sa fim foarte grijulii cu ce folosim in jurul bebelusilor.

Un alt sfat este sa ne asiguram ca pielea micutilor este constant bine hidratata. „Sa fie folosite zilnic cel putin doua aplicari de creme care sa aiba un factor puternic hidratant”, recomanda dr. Alice Sapca.

Mai multe sfaturi pentru dermatita atopica la bebelusi gasesti acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s