screening gratuit copii

Electrocardiograme si evaluari cardiace gratuite pentru copiii sub 12 ani, pana pe 31 iulie!

Datorita numarului mare de cereri, programul de screening cardiac ”Nicio zi fara joaca”, lansat in 2015 de Centrele de Excelenta ARES, se extinde pana la data de 31 iulie. Parintii pot programa copiii sub 12 ani la electrocardiograme si evaluari cardiace gratuite.

Anul acesta programul de screening este disponibil in Bucuresti, la Centrele Ares, in Cluj-Napoca, la Spitalul Monza-Ares, si in Focsani, Buzau si Giurgiu, in reteaua clinicilor Ritmico.

Pe parcursul lunii iulie, medicii vor continua sa ofere consultatii gratuite si vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienti!

Campania se desfasoara sub sloganul ”Nicio Zi Fara Joaca”, intr-o atmosfera relaxata, in care copiii vor face poze cu Capitanul Inimioara – supereroul care are grija de sanatatea lor, vor colora si se vor juca.

Vizati sunt in special copiii care provin din familii cu antecedente cardiovasculare, cei care fac sport de performanta si cei care nu au efectuat pana acum un control cardiac. Electrocardiograma este o investigatie minim invaziva, care poate oferi date importante despre sanatatea inimii. Nu este dureroasa, dureaza numai cateva minute si poate fi efectuata la orice varsta, cu conditia ca cel mic sa fie linistit si sa respire normal.

In Bucuresti, consultatiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenta ARES, din strada Tony Bulandra numarul 27, sectorul 2, in baza programarilor la numarul de telefon 031 9300.

Pentru copiii din Cluj, programarile se fac la numarul de telefon 021 9987, iar pentru copiii din judetele Giurgiu, Focsani si Buzau la numarul 021 9966.

Campania ”Nicio zi fara joaca” urmareste depistarea afectiunilor si a malformatiilor cardiace la copii, in conditiile in care anual in Romania se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, mai putin de 500 sunt operati.

In cadrul primelor patru editii ale campaniei de screening au fost investigati peste 900 de copii. Unul din cinci a fost diagnosticat cu o afectiune cardiaca. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenta ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistenta De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afectiuni despre care parintii nu stiau. Medicul cardiolog a pus sub observatie micuti cu afectiuni de natura electrica – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natura structurala precum hipertrofie ventriculara stanga si, respectiv, dreapta.

Centrele de Excelenta ARES au fost fondate in 2011, cu misiunea de a aduce in Romania standarde de excelenta in cardiologie interventionala si de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelenta ARES au fost efectuate peste 10.000 de interventii, dintre care noua in premiera nationala absoluta si una in premiera europeana. in 2012, aici a fost deschisa prima sectie destinata inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace din Romania, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei sectii de angiologie pediatrica din Europa de Est.


2 comentarii la „Electrocardiograme si evaluari cardiace gratuite pentru copiii sub 12 ani, pana pe 31 iulie!”

  1. Buna ziua! Va rog sa faceti specificarea faptului ca doar in Bucuresti s-a extins campania. Parintii se bucura degeaba pana suna si afla ca nu-i cum scrie in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s