De ce unii parinti nu se mai joaca

De ce unii parinti nu se mai joaca

Copiii au nevoie sa se joace si, preferabil, au nevoie sa se joace cu parintii lor. Cat de grav este cand un parinte nu are chef de joaca? Din ce motive sunt adultii atat de reticenti la activitati ludice si ce solutii au? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

In primul rand, este bine sa mentionam ca nu vei creste un copil traumatizat doar pentru ca nu te joci cu el atat timp pe cat ti-ai dori tu sau pe cat si-ar dori el. Traim vieti agitate, pline de responsabilitati, si este normal sa nu avem tot timpul din lume. La randul lor, copiii sunt fericiti chiar si daca le acorzi macar jumatate de ora de timp de calitate pe zi.

Pe de alta parte, daca vrei sa te joci mai mult cu el, dar ti se pare ca nu esti cea mai jucausa persoana, exista o multime de resurse la care poti apela. De exemplu, iti sugeram sa „rasfoiesti” pagina noastra de jocuri sau sa asculti saptamanal Jocul de Luni, la Happy Music cu Ruxandra si Marius.

Este recomandat si benefic pentru copil sa ne jucam cu el”, spune Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti.

Insa tot ea spune ca: in general, cand parintilor le este dificil sa se joace are legatura cu o rana din propria copilarie.

Afla mai multe despre motivele pentru care adultii nu se mai joaca la fel de mult si ce solutii ai la dispozitie, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s