Atentie la dezvoltarea copilului nascut prematur!

Atentie la dezvoltarea copilului nascut prematur!

In Romania, in jur de 10% dintre nou-nascuti vin pe lume inainte de termen. Pentru un copil nascut prematur, dezvoltarea neuromotorie se intampla in alt ritm si are nevoie de sustinere. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce sa faci daca ai un copil prematur sau daca stii un parinte aflat in aceasta situatie.

In general, copiii nascuti inainte de 37 de saptamani sunt considerati prematuri, fie ca este vorba de o nastere spontana sau o sarcina cu probleme.

„Copilul nascut prematur are nevoie de atentie deosebita din partea parintelui si, dupa aceea, din partea medicilor, a cadrelor didactice in gradinite si in scoli, cat si a terapeutilor”, explica Raluca Chisu, manager KinetoBebe.

Copilul nascut prematur are nevoie de mai multa stimulare decat un copil nascut la termen, atat in ceea ce priveste abilitatile motorii, cat si in cazul abilitatilor cognitive si chiar si emotionale. Intrucat prematuritatea aduce cu sine si alte probleme, este important ca parintii, familia si specialistii sa lucreze cu cel mic pana la varsta de 7 ani.

„Problemele prematurului nu se termina in maternitate, cand pleaca de acolo, ci ele continua si ar trebui sa fie luate in serios de parinti, in primul rand, si de toata familia lui”, mai spune Raluca Chisu.

Pentru a-i ajuta pe parintii ce au copii nascuti prematur, Centrul KinetoBebe ii invita pe acestia la Ziua Prematuritatii, pe 18 noiembrie. Cei mici vor fi evaluati motor si cognitiv, vor fi seminarii de sustinere a parintilor si chiar si un modul special pentru medici, prin care se va prezenta punctul de vedere al terapeutilor. Afla mai multe aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s