Ziua Prematuritatii in Centrul KinetoBebe

Ziua Prematuritatii in Centrul KinetoBebe

Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematuritatii, pe 18 noiembrie 2017, Centrul KinetoBebe invita parintii cu copii nascuti prematur la o serie de evenimente speciale.

Din punct de vedere medical, „prematuri” sunt considerati copiii care s-au nascut inainte de 37 de saptamani. Acestia au nevoie de o ingrijire speciala si de o atentie sporita, pentru a avea parte de o dezvoltare normala. Copiii nascuti prematur au nevoie de o echipa de specialisti, care sa ii urmareasca in primele saptamani de viata, echipa formata din: medic neurolog, medic pediatru, kinetoterapeut si logoped.

Pentru a le oferi un punct de pornire parintilor si familiilor de copii nascuti prematur, Centrul Kinetobebe dedica ziua de 18 noiembrie 2017 prematuritatii, prin urmatoarele evenimente.

Evaluare interdisciplinara kinetoterapie si dezvoltare cognitiva pentru copiii nascuti prematur realizata de kinetoterapeuti si psihologi pediatri
  • intre orele 09:00 si 16:00;
  • 15 locuri disponibile;
  • include: o sedinta de evaluare kinetoterapie (30 minute) si o sedinta de evaluare psihologie (dezvoltare cognitiva) (30 minute).

In urma acestor evaluari parintii vor primi informatii despre:

  • etapele neuro-psiho-motorii, pe care bebelulul urmeaza sa le parcurga (informatie individualizata in functie de varsta de dezvoltare motorie si istoricul medical al acestuia);
  • cum sa stimuleze bebelusul/copilul senzitivo-motor;
  • nivelul dezvoltarii psihice pe toate ariile de dezvoltare (gandire, limbaj, atentie,receptivitate, comportamental, social, activitate ludica) in raport cu varsta corectata/cronologica;
  • masurile educativ-corective luate pentru reducerea efectelor prematuritatii si stimularii eficiente a copilului.

Pretul pachetului de evaluari este de 150 de lei.

Seminar de consiliere a parintilor
  • in intervalul 11:00 – 13:00;
  • 20 de locuri disponibile.

Alaturi de psihoterapeuta Roxana Olaru, parintii au ocazia sa discute despre prematuritate, despre bucurii si frici, despre impliniri si teama, despre cum sa abordeze si sa sprijine terapia de recuperare a copilului si la ce sa ne asteptam de la viitorul adult.

Costul participarii la seminar este de 50 de lei.

Pentru mai multe informatii despre Ziua Prematuritatii la Centrul KinetoBebe, intra pe site-ul www.kinetobebe.ro.


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s