De ce sa nu ne ingrijoram pentru copiii fara frica

De ce sa nu ne ingrijoram pentru copiii fara frica

Ca parinte, sigur ai observat ca, pe masura ce piciul tau capata tot mai multa autonomie, devine si mai neinfricat. Iar acest lucru probabil ca te ingrijoreaza. Dar iata, la Parinti de Pici, toate motivele pentru care sa incerci sa nu iti mai faci atatea griji pentru copilul fara frica.

Cu totii ne minunam de curajul (sau imprudenta, ar spune unii) copiilor. N-au frica de inaltime, nu se gandesc ca pot cadea sau ca li se poate intampla vreodata ceva rau, mai ales atunci cand se joaca, atunci cand se catara pe tot felul de lucruri, atunci cand se dau in leagan sau pe tobogan.

Pe de o parte, ne mandrim cu prichindeii nostri neinfricati. Pe de alta parte, suntem bantuiti de tot felul de griji si suntem mereu pregatiti sa admonestam indrazneala picilor.

Bineinteles ca de fiecare data cand o vad alergand mai tare mi-o imaginez impiedicandu-se si cazand, dar ma abtin sa strig la ea si sa ii stric placerea, atata timp cat alearga intr-un spatiu sigur, unde risca doar cateva julituri”, recunoaste mamica Georgiana.

Ce ne sugereaza ea sa facem, cand avem copii fara frica? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s