Adenomul de prostata: Simptome si tratamente

Adenomul de prostata: Simptome si tratamente

Cat de grav este adenomul de prostata? Cum se manifesta si ce fel de tratamente avem la indemana? Descopera raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In primul rand, tinem sa mentionam ca adenomul de prostata nu este cancer, ci o afectiune benigna. De fapt, adenomul de prostata reprezinta o marire de volum a prostatei, ce duce la compresia uretrei si la dificultati in urinare.

Chiar daca ne bucuram ca nu este vorba de cancer, afectiunea tot este suparatoare si destul de dureroasa. Ca urmare, necesita o serie de investigatii si aplicarea unui tratament.

Printre simptomele pe care le putem observa la aceasta boala se numara: urinare cu frecventa crescuta, dureri si presiune crescuta.

Pentru a stabili daca, intr-adevar este vorba despre adenomul de prostata, se vor face urmatoarele investigatii: consult urologic, ecografie de prostata si analiza de sange.

Apoi, primul pas este un tratament medicamentos. Daca, dupa 3-6 luni de la prescrierea medicamentelor, adenomul nu s-a vindecat, se recomanda fie o interventie chirurgicala, fie o embolizare – un tratament modern, minim invaziv. Mai multe despre embolizarea adenomului de prostata ne spune dr. Rares Nechifor, medic primar radiologie interventionala, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s