De ce sa-i faci copilului exudat faringian periodic

De ce sa-i faci copilului exudat faringian periodic

Desi exudatul faringian nu este o analiza obligatorie, aceasta recoltare iti poate salva copilul de o multime de probleme. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre complicatiile care apar cand nu depistam boala relevata de un exudat faringian.

„Un rezultat pozitiv trage un semnal de alarma asupra unei infectii cu o bacterie numita streptococ, care poate sa duca la niste complicatii destul de urate”, spune despre exudat conf. dr. Carmen Cretu, medic primar boli parazitare si tropicale. Complicatiile despre care ne vorbeste pot fi renale, dureri articulare sau, in cel mai rau caz, scarlatina.

Un exudat faringian releva o infectie cu streptococ. Pentru ca vorbim de o boala infectioasa, care de multe ori nici nu are manifestari, este important sa ii faci exudat copilului tau exudat in mod periodic, mai ales daca a intrat in colectivitate.

Recoltarea trebuie facuta de un medic si, inainte de consultatie, copilul nu are voie sa manance, sa bea sau chiar sa se spele pe dinti, pentru niste rezultate cat mai corecte.

Mai multe despre cum se face un exudat faringian iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s