Dupa divort: Schimbarile majore din viata copilului

Dupa divort: Schimbarile majore din viata copilului

Pe langa faptul ca divortul in sine reprezinta o transformare in dinamica familiei, acest proces poate aduce cu sine si alte schimbari care pot afecta emotional copilul si pe care este bine sa le evitam daca avem cum. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre unele dintre cele mai mari modificari care pot aparea in viata copilului dupa divort.

Deja divortul presupune o schimbare majora, o destructurare la nivelul familiei copilului; disparitia unuia dintre cei care formeaza triunghiul mama-tata-copil”, explica si Cati Calin, psiholog si specialist in Metoda Espere.

Schimbarile care pot aparea in viata copilului dupa divort sunt: mutarea in alta casa, schimbarea scolii si, ca o consecinta, schimbarea grupului de prieteni. „Ii invit pe parinti sa evite schimbarea casei, pentru ca acolo, in casa, este mediul in care copilul s-a construit – important este sa pastreze aceasta continuitate pe cat posibil”, mai spune Cati Calin.

Pe de alta parte, cum sunt situatii in care astfel de schimbari sunt inevitabile, este important sa pregatim copilul, sa il ascultam si sa actionam treptat. Despre cum facem aceste lucruri aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s