De ce ne este greu sa vorbim despre sex cu copiii nostri

De ce ne este greu sa vorbim despre sex cu copiii nostri

Oricand ne confruntam cu intrebari ale copiilor despre sex, sexualitate si propriul corp, multi dintre noi simtim fie frica, fie rusine, fie vinovatie, incercam sa inchidem conversatia cat mai curand sau o amanam. De ce ne este asa de greu sa abordam acest subiect? Iata ce spun specialistii, la Meditatii pentru parinti.

Fie foarte putini dintre parintii nostri nu au vorbit niciodata cu noi despre asta, fie au facut-o intr-un registru extrem de negativ, din punct de vedere emotional”, explica Diana Stanculeanu, psihoterapeut Salvati Copiii.

Multi dintre parintii de astazi au crescut intr-un mediu in care era rusinos sa vorbesti despre sex, in care sexul si sexualitatea erau asociate cu promiscuitatea, cu indecenta si cu valori morale indoielnice.

Educatia sexuala pe care ne-au facut-o, daca ne-au facut-o, parintii nostri a stat, intr-o prima etapa, sub forma amenintarii, intr-o etapa ulterioara – sub semnul rusinii”, mai spune Diana Stanculeanu.

Despre cum putem scapa de acest disconfort emotional, pentru a putea purta conversatii sincere cu ai nostri copii, iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s