De ce copilul adoarme greu noaptea

Adesea, parintii sunt vinovati pentru lipsa de somn a puiului lor, chiar daca ei fac tot ce cred ca este mai bine pentru cel mic. La Parinti de Pici, iti spunem motivele pentru care copilul adoarme greu noaptea.

Cand vine vorba de somnul copilului, parintii mai experimentati deja stiu ca, inainte de culcare, se deruleaza o intreaga aventura, plina de „nu vreau”, „nu mi-e somn” si „inca 5 minute”. „Eu, una, am adesea mari emotii cand trebuie sa o culc pe fetita noastra, pentru ca are seri in care se foieste cate o ora inainte sa adoarma, intr-un final, franta de oboseala”, povesteste Georgiana, mamica de pici.

Tot ea ne spune de ce copilul adoarme greu si cum poti schimba obiceiurile de somn ale piciului tau.

Copilul adoarme greu pentru ca nu are un program

Unul din principalele motive pentru care copilul adoarme greu are legatura cu ora de culcare a copiilor. Pentru un copil, 9-10 seara sunt ore destul de tarzii. Desi ai tinde sa crezi ca, daca il culci mai tarziu, va adormi mai usor, din cauza oboselii acumulate, afla ca tocmai oboseala il face irascibil, agitat si dificil de adormit.

Pe de alta parte, insa, pentru multe familii, seara este singurul moment in care apuca sa stea impreuna si sa se joace. O solutie ar fi sa transformi acest timp petrecut impreuna intr-un ritual de somn potrivit, cu baita, masaj, povesti citite imbratisati si multi, multi pupici, sa va ajunga toata noaptea.


Un comentariu la „De ce copilul adoarme greu noaptea”

  1. Bună ziua. Nepotica mea are 2 ani și seara la culcare se frichineste și se răsucește câte o oră până o is somnul. Câteodată o prinde 11-1130 și ea nu adoarme. Stie cineva ce ar putea să insemne? Mentionez ca are chef de joaca cu toate că o scoatem și afară la joaca si la aer și îi facem și băiță. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s