De cand pot prichindeii sa rezolve puzzle-uri

De cand pot prichindeii sa rezolve puzzle-uri?

Nu poti sa te astepti ca, la doar cateva luni, bebelusul tau sa rezolve deja un puzzle cu 500-1.000 de piese. Pentru a-i oferi micutului tau puzzle-uri adaptate varstei, este nevoie sa stii mai multe despre etapele din dezvoltarea copilului. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa alegi jocurile de puzzle, in functie de varsta prichindelului.

Chiar si cu un puzzle foarte simplu, destinat pentru cei foarte mici, un bebelus de cateva luni n-ar sti ce sa faca. La 6 luni, micutul tau va sti doar sa mute o piesa de puzzle dintr-o manuta in alta si eventual sa o rontaie cu pofta.

Un copil de 1 an s-ar putea sa se distreze chiar si cu un puzzle de oameni mari, rasturand cutia cu zeci de piese pe covor. Mult mai potrivite pentru dezvoltarea copilului la aceasta varsta sunt insa puzzle-urile din lemn care au piese cu butoane usor de apucat, pe care cel mic trebuie sa le potriveasca pe o placa de lemn.

In jurul varstei de 2 ani, multi copii reusesc sa completeze relativ usor un puzzlesimplu, precum si puzzle-uri clasice, cartonate, din 2-3 piese.

Tot rezolvand puzzle-uri si antrenandu-si atentia, concentrarea, motricitatea si abilitatea de a rezolva probleme e posibil ca la 3 ani, unii copii sa poata rezolva si jocuri de puzzle din 8 piese.

Ce inseamna daca prichindelul nu vrea sa rezolve jocuri de puzzle? Afla mai multe acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s