Cursa pomponilor

Joaca e unul dintre cele mai placute si mai relaxante moduri in care poti petrece timpul impreuna cu copilul tau. Jocurile nu trebuie sa fie foarte complexe pentru a fi distractive, iar un bun exemplu in acest sens este cursa pomponilor. E un joc pe cat de simplu, pe atat de haios, si poate fi jucat atat individual, cat si in echipe.

Pentru cursa pomponilor ai nevoie de o rola (sau mai multe) de banda adeziva, cate un pompon si cate un pai de plastic pentru fiecare participant la intrecere.

Inainte de a da startul cursei, amenajeaza traseul care va trebui parcurs lipind fasii de banda adeziva pe parchet. Poti face traseul sub forma unei singure fasii sau il poti amenaja sub forma unui culoar din doua fasii paralele. Foloseste-ti imaginatia pentru a face trasee cat mai interesante, cu intersectii si curbe.

Dupa ce ai amenajat traseul, stabileste o zona de start si o zona de „finish”, apoi cheama-ti familia la intrecere. Ofera fiecarui participant la joc un pai de plastic si un pompon si explica-le ca vor avea de „indrumat” pomponul pe traseul marcat cu banda adeziva, suflandu-l cu ajutorul paiului.

Daca vrei, poti cronometra intrecerea sau poti oferi mici premii participantilor, dar noi credem ca jocul e destul de distractiv si fara prea multe reguli.

Daca iti plac jocurile de tip cursa, incearca si:

Idei pentru o cursa de obstacole

Cursa paharelor cu apa

Cursa cu bile pe plansa de carton

Cursa de cutii de tabla

Cursa mumiei ametite 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s