Cum tratezi infectia urinara in sarcina

Cum tratezi infectia urinara in sarcina

adasdStim cu totii ca tratamentele medicamentoase in timpul sarcinii vin cu foarte multe limitari, pentru sanatatea fatului. In astfel de conditii, ce solutii are gravida, in cazul unei infectii urinare? La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum apare infectia urinara in sarcina si ce poate fi facut in astfel de situatii.

„In cursul sarcinii, organismul femeii sufera foarte multe modificari. Prezenta unei infectii urinare are cu totul alte aspecte fata de o infectie urinara simpla”, explica dr. Dragos Georgescu, medic primar urolog.

Infectia urinara in sarcina vine cu un paradox. Tratamentele medicamentoase obisnuite pot afecta fatul, dar si netratarea unei afectiuni poate provoca probleme viitorului copil.

La gravide, infectia urinara poate fi provocata de modificarea uterului care comprima asupra vezicii urinare si asupra ureterelor. De asemenea, nehidratarea poate fi o alta cauza, desi dr. Dragos Georgescu ne spune ca „daca bei multe lichide, ai un risc ceva mai redus, dar nu inseamna ca esti ferita de aparitia infectiilor urinare”.

Unele infectii urinare pot fi asimptomatice, adica nu simti usturimi, dureri sau alte semne. Ca urmare, gravida este sfatuita ca, pe langa testele facute in sarcina, sa isi faca periodic si un sumar de urina si o urocultura.

Mai multe despre infectia urinara in sarcina poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s