Cum pot profesorii sa fie lideri pentru elevii lor

Cum pot profesorii sa fie lideri pentru elevii lor

In orice situatie noua, orice varsta am avea, avem nevoie de un lider care sa ne ghideze si sa ne inspire, macar pana facem primii pasi. Iar elevii nu fac exceptie. Dar care sunt calitatile care fac dintr-un profesor un lider? Iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Un profesor lider nu este proful simpatic, care da pauza inainte sa sune clopotelul. Nu este nici cel care da multe teme sau care insista ca elevii sai sa participe la toate concursurile.

In schimb, un profesor lider stie sa isi inspire elevii, ii ajuta sa indrageasca materia predata si cunoaste ritmul in care invata fiecare copil.

„Eu, lucrand de 10 ani in educatie, am ajuns la concluzia ca un profesor trebuie sa fie un lider al invatarii”, spune Diana Segarceanu, fondator Avenor College. Ea considera ca un profesor lider este un model pentru copiii sai, ajutandu-i sa ajunga singuri unde au nevoie.

Totodata, un profesor lider nu ii impune elevului un traseu anume al invatarii, ci il lasa sa isi gaseasca propriul drum, in propriul ritm.

Copilul din fata noastra este un omulet in formare, care are nevoie de demnitate, care are nevoie de o relatie, care are nevoie sa fie incurajat, care are nevoie de intelegere.”

Afla mai multe despre cum definim un profesor lider, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s