Truc relational: Parteneriatele de ascultare

Truc relational: Parteneriatele de ascultare

Un lucru pe care orice parinte are nevoie sa il auda si sa il interiorizeze este ca nu este singur in cresterea copilului. Pe acest aspect se bazeaza si conceptul parteneriatelor de ascultare, despre care iti spunem mai multe acum, la Meditatii pentru parinti.

Parteneriatele de ascultare reprezinta un suport emotional, pe care parintii si-l acorda unul altuia. Este un timp in care doi parinti se intalnesc si schimba ascultare timp de 5-10-15 minute fiecare, fara sfaturi, fara judecati si cu incredere.

In viata noastra de zi cu zi, avem o lista foarte lunga de lucruri pe care trebuie sa le facem: trebuie sa ii ducem la gradinita/ scoala, trebuie sa le cumparam haine, trebuie sa ii ascultam, sa ne jucam, sa le oferim timp special… Dar noi nu avem un spatiu in care sa ne plangem, in care sa ne vaicarim, in care pur si simplu sa spunem cat ne este de greu, un spatiu in care sa ne asculte cineva”, explica Otilia Mantelers, expert in parenting.

Aici intervin parteneriatele de ascultare. Mai multe despre acest concept poti afla din emisiunea de mai jos, dar si din conferinta Furtunile emotionale la copii si parinti, cu Otilia Mantelers, ce va avea loc pe 16 iunie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s