Cum te ajuta muzica sa te mentii in forma

Cum te ajuta muzica sa te mentii in forma? Iata doua metode prin care poti scapa de kilogramele in plus, cu ajutorul pieselor preferate!

Sunt multe sporturi in care te folosesti de ritmul muzicii pentru a obtine imboldul de care ai nevoie (cum ar fi Zumba, ce combina elemente din dans modern si din exercitiile aerobic). Insa, care este procesul prin care muzica te ambitioneaza si ce fel de muzica te ajuta sa te mentii in forma?

O echipa de cercetatori de la Universtitatea Trent din Nottingham, Marea Britanie, a descoperit ca ritmul muzical in timpul exercitiilor fizice are o influenta pozitiva asupra organismului.

Astfel, 24 de studenti au trecut prin cinci sesiuni de testare, care au inclus emiterea de muzica lenta, melodii cu ritm rapid, precum si combinatii de muzica lenta si ritmata.

In toate sesiunile de testare, participantii au reusit sa depuna mult mai mult efort fizic atunci cand au ascultat muzica ritmata. Trecerea de la muzica lenta la cea ritmata a contribuit la o mai mare ardere a grasimilor, fara modificari ale frecventei cardiace a celor testati.

De asemenea, muzica te poate „pacali” ca exercitiile pe care le faci sunt mai usoare decat sunt in realitate, sau cel putin iti distrage atentia de la greutatea lor.

Pentru ca scriu acest articol ca sa vin in ajutorul tau, iti recomand sa faci exercitiile fizice dimineata, cu Itsy Bitsy in difuzoare sau in casti, deoarece muzica din acea parte a zilei poate fi coloana sonora perfecta prin care sa te mentii in forma.

Muzica te mai ajuta sa te mentii in forma si cand mananci. Insa, de aceasta data, regulile sunt inversate.

Un grup de cercetatori de la Universitatea John Hopkins din Statele Unite a ajuns la concluzia ca muzica influenteaza cat de rapid mancam, un lucru important in lupta cu kilogramele in plus.

Oamenii care asculta muzica lenta, in special clasica, in timpul mesei obisnuiesc sa inghita trei linguri cu mancare intr-un minut. Pe de alta parte, cei care asculta muzica mai ritmata inghit o medie de 5 linguri pe minut. Cei din a doua categorie tind sa se ingrase mai repede deoarece stomacul trebuie sa digere mai multa mancare intr-un timp mai scurt.

De aceea, la masa de pranz, te asteptam pe Itsy Bitsy FM, cu o multime de piese relaxante, perfecte pentru o masa linistita. Cum ar fi:

Exemplele pe care le-am scris mai sus sunt generale si doar ne contureaza o idee despre cum muzica ne poate ajuta sa ne mentinem sanatosi din punctul de vedere al greutatii corporale. Acum depinde doar de noi sa experimentam cu piese si sa le gasim pe cele care ne fac sa depunem mai mult efort in exercitii sau care ne ajuta sa manacam mai putin.

Pe tine ce piese te ajuta sa te mentii in forma?

Autor articol: Alex Camburu – Director Muzical Itsy Bitsy FM

sursa foto: freedigitalphotos.net


Un comentariu la „Cum te ajuta muzica sa te mentii in forma”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s