Ce se intampla cand topesti culori?

Cum adica sa topesti culori? Este simplu si absolut captivant, in acelasi timp. Iti propun un experiment colorat, magic si, cel mai important, distractiv pentru toata familia!

Banuiesc ca stii ca, inainte sa dea gerul, strazile sunt presarate cu sare, pentru a evita ghetusul. Ne vom folosi de aceasta informatie, faptul ca sarea topeste gheata, pentru a realiza niste tablouri cu adevarat impresionante.

Ai nevoie de:

  • castroane de marimi diferite (pentru a face gheata)

  • o tava mare (pentru a lucra pe ea si nu pe masa) sau ziare

  • foi de desen sau o panza alba

  • sare grunjoasa

  • acuarele lichide sau coloranti alimentari de diverse culori

  • o lingura sau o pipeta foarte mare (ca cele folosite la sos si ulei).

Umple castroanele cu apa si lasa-le la congelator peste noapte.

A doua zi, scoate formele de gheata din castroane (te poti ajuta de putina apa calduta). Pe tava sau pe ziare, pune coala de desen sau panza alba, iar deasupra pune formele de gheata, cu varfurile in sus.

Presara sare in varful unei formei de gheata. Vei observa cum se formeaza mici santuri pe marginea formei, acolo unde sarea actioneaza.

Acum vine randul culorilor. Tot in varful formei, pune si culori. Acestea vor evidentia micile santuri ce se formeaza pe masura ce gheata se topeste. (Pipetele sunt recomandate pentru a absorbi excesul de apa, ce apare odata ce gheata se topeste.)
01

Nu numai ca sub formele de gheata se creeaza un tablou superb, dar formele in sine vor capata niste culori ireale. Este un experiment pe care micutul tau isi va dori sa il incerce inca o data si inca o data!

03

Cam pe acelasi principiu merge si experimentul: Picteaza cu gheata. Incearca-l!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s