alunite soare

Cum sunt afectate alunitele de expunerea la soare

Daca ai mai mult de 10-15 alunite, este nevoie sa tii cont de urmatoarele sfaturi. Asculta aici Traieste Sanatos cu Simona si afla cum se modifica alunitele in timp, cum le influenteaza expunerea la soare si care este cea mai buna solutie pentru inlaturarea lor.

Sunt persoane pe care nu le ingrijoreaza alunitele de pe corp sau de pe fata. Sunt si oameni care le considera un semn de frumusete. (In franceza, la alunite spunem „grains de beauté”, adica „graunte de frumusete.)

Totusi, oricine are alunite trebuie sa fie constient ca acestea se pot modifica, in culoare, in dimensiuni, in suprafata acoperita. Totodata, alunitele pot deveni periculoase, mai ales daca exageram cu expunerea la soare.

Dr. Oana Spanu, medic dermatolog, avertizeaza ca, desi orice persoana poate avea de suferit de pe urma alunitelor, sunt cateva categorii de oameni mai predispusi la probleme de piele. Cei care ar trebui sa aiba mai multa grija de alunitele lor, mai ales vara, sunt: oamenii cu 10-15 sau mai multe alunite pe corp, cei cu parul deschis la culoare (blond sau roscat), cu ochii albastri sau verzi, cu o piele deschisa, care se inroseste usor la soare si persoanele cu pistrui.

Afla cum te poti proteja si cum se inlatura alunitele, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s