Cum se vede pandemia prin ochii copiilor

Cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, sarbatorita pe 20 noiembrie pentru a marca adoptarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, am intrebat cativa elevi din Bucuresti cum percep ei schimbarile aparute in viata lor in acest an marcat de pandemia de coronavirus.

„Putem fi toti de acord ca anul acesta a fost plin de surprize, schimbari”, spune Diana, de 12 ani.

Intr-adevar, a fost un an care a adus multe schimbari si in viata copiilor. Multi dintre ei au simtit aceste schimbari mai acut decat adultii.

Renuntarea la intalnirile si interactiunea fata in fata cu colegii si prietenii, nevoia de a purta masca si de a face scoala online sunt principalele schimbari pe care copiii le-au resimtit ca fiind dificile in acest an.

Cu toate acestea, in viata lor s-au intamplat si multe lucruri bune in pandemie. Petrecand mai mult timp acasa, copiii au avut ocazia sa stea mai mult cu parintii si cu fratii lor, si-au gasit noi pasiuni, iar unii au ajuns chiar sa se plictiseasca de tehnologie.

In perioada pandemiei au invatat si multe lucruri valoroase despre ei, despre cei din jur si despre viata. Au invatat sa aprecieze si sa se bucure de ceea ce au, sa aiba grija de sanatatea lor si sa aiba incredere ca vor depasi perioadele dificile.

Urmareste filmul de mai jos si descopera cum se vede pandemia prin ochii copiilor:  

Filmul „Pandemia prin ochii copiilor” a fost realizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Lumina Institutii de Invatamant si Asociatia pentru Dialog si Valori Universale (ADVU) si a fost prezentat in premiera in cadrul Conferintei online Pandemia prin ochii copiilor, desfasurata pe 20 noiembrie 2020. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s