Cum se desfasoara inscrierea la gradinita

Cum se desfasoara inscrierea la gradinita

Parintii care vor sa le faca prichindeilor intrarea in colectivitate de la toamna vor fi interesati sa afle exact cum se desfasoara inscrierea la gradinita. Despre acest proces vorbim acum, la Parinti de Pici.

Majoritatea gradinitelor, fie particulare sau de stat, fac inscrieri pentru anul scolar urmator in lunile mai-iunie.

In ceea ce priveste gradinitele particulare, unele fac inscrieri pe toata durata anului, in limita locurilor disponibile. Poti discuta cu personalul gradinitei care te intereseaza, sa le faci o vizita si sa ii arati spatiul si copilului tau.

Spre deosebire de cele particulare, gradinitele de stat au un calendar mai putin flexibil de inscriere, care e anuntat in fiecare an la nivel national, de obicei la inceputul lunii mai.

Procedura incepe, de fiecare data, cu reinscrierea copiilor care frecventeaza deja gradinita si care urmeaza sa mearga la aceeasi gradinita si in anul urmator. Abia dupa ce se incheie aceasta etapa, adica spre finalul lunii mai, urmeaza inscrierea pe locurile ramase libere a bobocilor, adica a micutilor care vor merge pentru prima data la gradinita incepand din toamna.

Mai multe informatii despre inscrierea la gradinita iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s