Joc distractiv de miscare cu baghete de spuma

Am descoperit recent un joc super distractiv de miscare pe care l-am adaugat deja pe lista activitatilor „de incercat neaparat anul aceasta impreuna cu copilul” (alaturi de mai toate experimentele, activitatile Art&Craft si jocurile recomandate in sectiunea Timp in Familie de pe Itsybitsy.ro).

Materiale necesare: 

Jocul „Nu lasa sa cada!” este pe cat de simplu, pe atat de amuzant. Tot ce iti trebuie pentru a-l juca sunt cate o bagheta din spuma pentru fiecare participant.

Scopul jocului: 

Asa cum sugereaza si titlul, scopul jocului e sa nu lasi sa cada baghetele din spuma, miscandu-te suficient de rapid intre ele, in asa fel incat sa le mentii „in picioare”.

Cum se joaca: 

Copiii se aseaza unii langa altii la distanta de aproximativ un metru unul de altul (sau la distante mai mari, daca vei sa faci jocul si mai antrenant) si tin drept cate o bagheta din spuma. Un alt copil sau adult va juca rolul de arbitru, care va anunta (printr-un cuvant sau sufland intr-un fluier) cand sa se schimbe locurile. La semnul arbitrului, copiii lasa din mana bagheta pe care o tin si incearca sa prinda bagheta de langa ei (a participantului din stanga sau din dreapta, in functie de directia stabilita inainte de inceperea jocului) inainte sa atinga pamantul.

Iata cat de antrenant poate fi acest joc pentru copii:

Sursa: www.raisingdragons.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s