Cum sa-ti faci propria tamburina

Sa recunoastem: jucariile zornaitoare sunt cele mai amuzante! De aceea, va propun sa construiti si sa cantati la propria tamburina, in aceasta activitate de familie.

Muzica este foarte importanta in viata copiilor. Ii provoaca sa fie creativi, le dezvolta memoria si multe alte beneficii. Este mai putin important daca micutul tau este sau nu este atras de un instrument muzical. Ceea ce conteaza cu adevarat este sa fie inconjurat de muzica. Iar partea frumoasa la copii este ca vor gasi muzica in orice: in oale si tigai, in soneria de la intrare, in ciripitul pasarilor.

Dezvolta-i latura muzicala construind impreuna un instrument muzical, mai precis o tamburina. Este si o ocazie foarte buna de a petrece timp in familie, atat cat construiti tamburina, cat si dupa, cand incepeti sa cantati la ea sau chiar sa compuneti un cantecel.

Ai nevoie de:

  • farfurii de plastic sau carton (de unica folosinta);
  • perforator;
  • panglici;
  • clopotei;
  • o foarfeca;
  • materiale pentru decorat: pensule si culori, paiete, sclipici (orice).

04

Cum se face:

Pune farfuriile de plastic una peste alta, astfel incat ambele sa fie cu fundul in afara. Foloseste capsatorul pentru a da cam 5 gauri, aflate la distante egale una de cealalta. In acest moment, ambele farfurii ar trebui sa fie capsate la fel.

In acest moment, te poti ocupa de decorarea farfuriilor, tinandu-le tot cu fundul in sus. Le poti picta, le poti decora cu paiete sau poti lipi margelute pe ele. Dupa ce s-a uscat modelul pe care l-ai ales, treci la pasul urmator.

Taie fiecare panglica la o dimensiune potrivita si petrece cate un clopotel pe bucata de panglica. Pe la mijlocul panglicii, fa un nod pentru a prinde bine clopotelul intr-un loc.

Petrece fiecare panglica cu clopotel prin doua gauri corespunzatoare, ale celor doua farfurii puse una peste cealalta.

Odata ce ai terminat de legat toate panglicile, poti incepe sa canti la noua tamburina!

05

Cum suna?

Vezi si alte jocuri cu sunete aici:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s