Cum sa nu transformam fricile noastre in fricile copiilor

Cum sa nu transformam fricile noastre in fricile copiilor

Fricile copiilor nostri sunt puternic legate de lucrurile care ne sperie pe noi, parintii lor. Cum faci astfel incat sa nu ii transmiti prichindelului tau propriile tale temeri, fobii si anxietati? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

„Aceste frici se transmit si in mod inconstient, fara sa ne implice”, explica psihoterapeuta Marilena Ionescu. „Si, uneori, copiii pot mosteni chiar de la bunici anumite frici.” In aceste conditii, este clar ca nu iti poti feri copilul de tot bagajul emotional cu care vii in viata lui.

Pe de alta parte, constientizandu-ti propriile frici, iti poti scuti puiul de o parte din ele. „Uneori, este mai usor sa trimiti copilul sa rezolve o anumita frica la terapie, decat sa te duci tu, ca adult sa vezi de fapt de unde vine frica copilului tau si ce poti tu sa faci in situatia asta”, avertizeaza Marilena Ionescu.

Pe langa infruntarea propriilor temeri, ceea ce mai poti face pentru micutul tau este sa il rogi sa isi personalizeze frica. Fricile copiilor sunt mai usor de infruntat, cand au o figura, o forma, o culoare, o marime etc. Vorbind despre ce ii sperie, cei mici se descarca. Iar desenand o imagine a temerilor ii face pe copii sa aduca fricile din zona emotionala in zona rationala.

Afla mai multe informatii despre fricile copiilor, acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s