Cum recunosti o alergie alimentara la bebelusi

Cum recunosti o alergie alimentara la bebelusi

Pentru ca o alergie alimentara la bebelusi poate avea simptome diferite de la un caz la altul, s-ar putea sa iti fie dificil sa o recunosti. De aceea, in emisiunea Parinti de Pici, am strans o serie de sfaturi care te-ar putea ajuta intr-o astfel de situatie.

In cele mai multe cazuri, o alergie alimentara la bebelusi se manifesta prin bubite si urticarie, dar sunt si cazuri in care se intampla reactii mai severe, cum ar fi umflarea gatului, varsaturi, diaree sau dificultati de respiratie. Daca observi oricare din aceste simptome, chiar daca nu iti dai seama daca piciul are o alergie sau nu, trebuie sa il duci pe cel mic la medic cat mai curand.

Chiar si in cazul bubitelor e greu sa-ti dai seama daca sunt cauzate de vreo alergie, de caldura sau de vreo boala virala. Daca stii, insa, ca cel mic a gustat pentru prima data dintr-un aliment nou, atunci s-ar putea sa-ti fie mai usor sa-ti dai cu parerea. Dar tot medicul pediatru trebuie sa puna diagnosticul, dupa ce-l vede pe copil.

Mai multe despre cum sa depistezi o alergie alimentara la bebelusi iti spune Georgiana, mama de pici, care s-a confruntat si ea cu o situatie similara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s