Cum pictezi cu bulbuci

Acest proiect de desen este destinat in special copiilor care fac bulbuci in cana cu lapte, ceai sau suc, atunci cand beau cu paiul.

De cate ori nu i-ai spus copilului tau sa nu mai faca bulbuci in paharul din care bea? Cel mai probabil raspuns este: de fiecare data cand i-ai dat un pai de baut.

Exista insa o activitate in care poti sa iti incurajezi copilul sa faca bulbuci: in arta. Iata un proiect distractiv pentru toata familia, plin de baloane si culori. Atentie! Este foarte posibil sa va murdariti din cap pana in picioare. Dar acest aspect conteaza mai putin, cand pui in balanta toate avantajele: timp de calitate in familie, exersarea abilitatilor artistice, exprimarea creativitatii sunt doar cateva.

Asadar, gaseste un spatiu potrivit pentru a-ti dovedi talentul de a face bulbuci si pregateste-te de distractie!

Ai nevoie de:

  • culori tempera;
  • detergent lichid de vase;
  • coli albe de hartie (preferabil, o hartie cartonata);
  • paie;
  • recipiente mici;
  • apa.

Cum se face:

Intr-un recipient de adancime mica, amesteca o lingura de vopsea dintr-o singura culoare cu o lingura de detergent de vase si jumatate de cana de apa. Important este sa nu umpli recipientul pana la buza, ci sa lasi loc de facut baloane. Repeta reteta pentru un alt recipient, cu alta culoare.

Luati fiecare cate un pai si suflati in recipientele voastre. Mare grija! Explica-i copilului ca nu este bine sa si bea amestecul, deci poate doar sa sufle prin pai. In timp ce suflati luati cate o coala de hartie si apasati-o peste norul de baloane format. Pe hartie ar trebui sa se formeze un cerc cu un model foarte frumos, de baloane, ca in imaginea de mai jos.

Cum pictezi cu bulbuciCeea ce puteti face mai departe este sa luati alta coala de hartie, pe care sa desenati niste frunze. Decupati frunzele si lipiti-le in jurul cercurilor formate din baloane. Nu-i asa ca seamana cu niste hortensii?

03Dar florile sunt doar un exemplu. Lucrati in familie la un tablou din baloane. Ce altceva pot fi? Norisori? O omida din mai multe astfel de cercuri? Un emoticon?

Vezi si:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s