Cum ne transforma banii?

Iata cum un simplu joc de Monopoly poate schimba comportamentul unei persoane. Afla din urmatorul discurs TED cum ne transforma banii, atunci cand avem mai multi decat cei din jur.

Intr-o prezentare plina de umor, dar si profunzime, sociologul Paul Piff ne explica mai multe despre ierarhiile sociale, inegalitatile din viata si relatiile dintre indivizi si grupuri prin… jocuri si experimente.

Piff porneste de la un principiu simplu: succesul este asigurat de o combinatie de indemanare, talent si noroc. Atunci, ce se intampla daca esti in avantaj? Cum se comporta o persoana cu mai multe oportunitati, un acces mai larg la resurse si o avere mai mare?

Pentru a demonstra cum ne transforma banii, sociologul prezinta un experiment in care peste 100 de perechi de oameni ce nu se cunosteau intre ei participa la un joc de Monopoly.

In fiecare joc, dintre doua persoane una era aleasa, la intamplare, pentru a fi cea „bogata” – primea mai multi bani, dadea de doua ori la rand cu zarul si avea mai multe avantaje in joc.

Urmareste mai jos ce se intampla mai departe si afla de ce ar trebui sa ne pese de aceste situatii si ce este de facut.

[ted id=1897 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s