Jocuri in casa: cutia cu sardine

Toata lumea cunoaste jocul De-a v-ati ascunselea. Stiai insa ca exista si o varianta opusa a acestui joc, in care trebuie sa te ascunzi alaturi de cei care se ascund? Noua ni s-a parut extrem de haios acest joc si ne-am gandit sa ti-l prezentam. Se numeste „Cutia cu sardine” (Sardines in limba engleza) si este, in opinia noastra, mai amuzant decat De-a v-ati ascunselea.

Unde si cum se joaca:

Desi e mult mai interesant si mai antrenant atunci cand e jucat in aer liber, il poti juca si in casa.

La joc pot participa oricat de multe persoane. Se alege, dintre ele, un voluntar care trebuie sa se ascunda in timp ce restul jucatorilor se intorc cu spatele si numara incet pana la 50 sau pana la 100. Intre timp, voluntarul gaseste un loc „secret” in care se ascunde – dar ar trebui sa tina cont de faptul ca „vanatorii” trebuie sa aiba loc langa el (vezi mai jos).

Dupa ce au terminat de numarat, vanatorii pleaca in cautarea colegului care s-a ascuns. Aici jocul devine interesant si amuzant. Fata de V-ati ascunselea, primul care il gaseste pe cel ascuns trebuie sa se ascunda alaturi de el, in liniste, fara sa fie vazuti. Cei doi vor deveni primele sardine din conserva, iar ceilalti partipanti la joc li se vor alatura pe masura ce ii vor descoperi in ascunzatoare.

Jocul continua pana cand ramane un singur vanator in cautarea „conservei cu sardine”. Acestuia ii va reveni apoi rolul sa se ascunda in urmatoarea runda a jocului.

Cutia cu sardine e cu atat mai amuzant cu cat ascunzatorile gasite de primii jucatori sunt mai neconventionale sau neincapatoare. Imagineaza-ti 4 sau 5 copii si adulti inghesuiti intr-un sifonier sau in debara si iti vei da seama cat de vesel poate fi acest joc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s