Ionut Budisteanu: Tanarul care si-a urmat pasiunea spre faima internationala

Ionut Budisteanu: Tanarul care si-a urmat pasiunea spre faima internationala

Supranumit si „geniul din Ramnicu Valcea”, Ionut Budisteanu si-a dezvoltat pasiunea din copilarie, pasiunea pentru programare, intr-o ocazie de a aduce bine in intreaga lume. Despre realizarile sale si cum si-a inceput cariera ne-a povestit pe Itsy Bitsy FM. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul aici.

„Nu ma consider genial”, tine sa mentioneze Ionut Budisteanu. „Consider ca sunt doar o persoana care munceste foarte mult. Efectiv, sunt sute, mii de ore de programare, pentru pasiunea mea, si realizarile se fac in timp.

Are 23 de ani si deja detine un palmares impresionant de premii dintre care cel mai uimitor ar marele premiu la Intel ISEF 2013, cel mai mare concurs preuniversitar de stiinta si inginerie din lume. Tanarul a reusit sa obtina premiul pe care niciun elev din afara Statelor Unite nu l-a castigat in ultimele decenii, pentru proiectul masina low-cost fara sofer.

Cu toate acestea, Ionut Budisteanu nu se considera cu nimic mai special decat alti oameni. „Fiecare dintre noi ne nastem cu aceleasi sanse. Depinde de fiecare dintre noi in ce directie mergem”, spune el.

Tanarul inventator ne-a mai povestit despre cum a inceput sa invete programare pentru a-si face propriile jocuri video, despre pasiunile sale din copilarie si despre potentialul Romaniei in industria software. Asculta tot interviul aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s