Cum iti ajuti copilul sa-si faca prieteni

Imprietenirea poate fi dificila in primii ani de viata, cand copiii cunosc doar universul familiei, si nu vorbim doar de prichindeii timizi. La Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi pentru a-ti ajuta micutul sa invete sa isi faca prieteni cat mai usor.

Copiii se pot imprieteni unii cu altii chiar si la 1 an si jumatate, desi interactiunile cu alti pitici nu vor fi foarte complexe la inceput. Abia dupa 2 ani incep, usor, usor, sa se joace unii cu altii, sa aiba preferinte pentru anumiti copii si sa descopere bucuria de a petrece timp impreuna cu prietenii.

Interactiunile cu alti copii ii ajuta enorm pe piticii nostri sa invete reguli sociale si sa-si dezvolte diverse abilitati, cum ar fi:

  • isi exerseaza rabdarea, asteptandu-si randul;
  • invata ce jucarii vor sa imparta si ce nu;
  • observa reactii si imita comportamente.

Pentru a-ti ajuta piciul sa isi faca mai usor prieteni, primul lucru pe care-l poti face e sa-i oferi cat mai des ocazia sa se joace cu alti copii, fie in parc, la locul de joaca sau chiar la cineva acasa, atunci cand nu puteti petrece mult timp afara. Ma refer la vizitele de joaca pe care le poti stabili cu alti parinti prieteni, vizite care, pana la urma ne prind bine si noua, nu doar copiilor.

Si mai multe sfaturi despre cum sa iti ajuti copilul sa isi faca prieteni poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s