Cum il ajuti pe copil sa se simta in siguranta improvizand un cort acasa

O mare parte din anxietatea pe care o simt in aceasta perioada multi copii, dar si adulti, e cauzata de sentimentul de pericol si nesiguranta asociat razboiului din Ucraina. De aceea, e important sa-i vorbesti copilului despre ceea ce se intampla, dar si sa-i dedici timp in care sa va bucurati impreuna jucandu-va.

Ai incercat probabil o multime de activitati si jocuri in familie in ultimele saptamani, dar ideea construirii unui cort s-ar putea sa fie una din cele mai bune metode de a te distra alaturi de copil in aceasta perioada. De ce? Pentru ca, dincolo de bucuria de a va juca impreuna, il vei ajuta pe copil sa-si intareasca sentimentul de siguranta.

Asa ca pregateste cateva scaune, paturi, pilote si perne si construiti cate un cort pentru fiecare membru al familiei, apoi amenajati-va fiecare cortul, decorandu-l cu jucarii, carti, veioze sau ghirlande luminoase.

La adapostul ascunzatorii sale, copilul se va simti protejat si in siguranta. Acolo va fi locul lui sigur, de care nu stie nimeni in afara de familia lui si in care isi poate face propriile sale reguli. Poate decide singur daca si cand sa primeasca vizite, sa-si invite parintii la un ceai sau sa dea petreceri in pijamale.


 

Adriana Mitu
Adriana Mitu

Adriana Mitu, psiholog cu experienta in lucrul cu copiii si autor de povesti terapeutice, vorbeste la Itsy Bitsy FM despre cum putem avea grija de sanatatea noastra emotionala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s