Siguranta copilului mic in casa

Siguranta copilului mic in casa

Chiar daca nu mai ai aceleasi frici ca atunci cand puiul tau era bebelus, odata ce micutul a inceput sa faca pasi si nu mai este constrans de un tarc, este bine sa ai grija cum exploreaza prin casa. La Parinti de Pici, iti oferim o serie de sfaturi utile, care ii ofera siguranta copilului in casa si te scapa de o serie de griji.

Pe masura ce prichindelul tau creste, vei descoperi ca apar provocari tot mai diferite. Daca, inainte sa vina puiul tau pe lume, blocai sertarele si prizele, acum este nevoie sa te gandesti pe unde se poate catara cel mic si cum il poti proteja.

Pentru ca cea mica devine tot mai mare, mai energica si, foarte important, tot mai curioasa, trebuie sa fiu parca si mai atenta decat pana acum la tot felul de lucruri”, spune si Georgiana, mama de pici.

Asculta aceasta editie Parinti de Pici si citeste mai jos, pentru a afla cum poti pregati casa pentru siguranta copilului.

Siguranta copilului in fiecare camera

Ai grija cu obiectele periculoase, cum ar fi fierul de calcat sau oalele de pe aragaz. Cand lasi fierul de calcat la racit, pune-l cat mai sus, cu tot cu fir, ca sa nu ajunga cel mic la el. In ceea ce priveste oalele cu mancare de pe aragaz, iti recomandam sa le tii pe ochiurile din spate ale aragazului sau macar sa nu tii manerele lor inspre exterior.

Daca nu vrei cioburi prin casa, tine la inaltime si obiectele din ceramica sau de sticla.

In ceea ce priveste medicamentele, nasturii si alte lucruri marunte, acestea trebuie sa stea incuiate intr-un dulap.

Tot pentru siguranta copilului, ai grija si la jucariile pe care i le cumperi piciului. Pe cat posibil, incearca sa respecti recomandarile de varsta de pe etichete, pentru a evita zgarieturi, inecari sau alte mici accidente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s