Cum identificam boli de inima la copii

Cum identificam boli de inima la copii

De regula, malformatiile cardiace congenitale sunt depistate inca din perioada intrauterina sau de la nastere. Totusi, nu sunt putine cazurile in care diagnosticul ajunge sa fie pus mai tarziu. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum identificam posibile boli de inima la copii si despre o campanie foarte folositoare in acest sens.

„Un procent foarte mare din malformatiile congenitale cardiace nu sunt diagnosticate sau sunt diagnosticate tardiv”, avertizeaza dr. Raluca Naidin, medic cardiolog.

Printre semnele care ar trebui sa-i puna pe parinti pe ganduri si care, de regul, indica existenta unor boli de inima la copii se numara:

  • cand copilul oboseste mai repede, chiar si la eforturi mici;
  • cand observam ca i se invinetesc buzele;
  • cand nu ia suficient in greutate.

Pentru astfel de simptome, este nevoie sa ducem micutii la o testare screening. Si, pentru ca sunt situatii in care parintii nu isi permit astfel de investigatii, in lunile iunie si iulie se organizeaza campania „Nicio zi fara joaca”, in care copiii cu varste pana in 12 ani au parte de o consultatie si o electrocardiograma gratuite, in urma unei programari.

Mai multe detalii ne ofera dr. Raluca Naidin, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s