Cum faci un titirez dintr-un CD

Stiai ca titirezul este o jucarie inventata inca din antichitate? Titirezul traditional arata destul de banal si era realizat din lemn, uneori vopsit in diverse culori, dar ii fascina pe copii imediat cum era pus in miscare. Si pe copilul tau s-ar putea sa il incante un titirez, mai ales daca ii propui sa-l realizati impreuna, dintr-un CD.

Sigur mai ai ratacite prin dulapuri unul, doua CD-uri vechi pe care nu ai apucat pana acum sa le arunci. Ce-ar fi sa le cauti si sa le transformi in titirezi colorati impreuna cu cel mic? E o activitate usoara si distractiva de reciclare creativa a CD-urilor, va ia putin timp si va solicita putine materiale.

De ce ai nevoie:

  • Un CD sau DVD
  • Hartie cartonata alba sau colorata
  • Foarfece
  • Markere de diverse culori
  • Markere pentru CD-uri (optional)
  • Lipici
  • Un elastic de bani

Pentru inceput, fa conturul CD-ului pe o bucata de hartie cartonata, inclusiv al gaurii din mijloc, apoi decupeaza cu atentie cercul.

Noi iti recomandam sa decupezi mai multe cercuri – vei avea mai multe “hainute” pentru titirez. Deseneaza apoi cercurile de hartie dupa cum doresti. Daca ai markere pentru CD-uri poti face desenele direct pe CD, pe partea lucioasa.

Lipeste cercul de hartie pe CD si transforma-l intr-un titirez introducand un marker in gaura din mijloc a CD-ului. Fixeaza CD-ul la 1-2 centimetri de capatul markerului. Ca sa nu alunece CD-ul poti prinde un elastic de bani sub el, fixandu-l de marker.

Titirezul este acum pregatit de joaca! Invarte-l si lasa-l sa danseze pana se opreste. Poti face chiar intreceri cu copilul tau, sa vedeti la cine se invarte mai mult.

titirez

Sursa: artsymomma.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s