Cum faci o inima-surpriza din hartie

Luna mai este precum o sarbatoare a familiei. In prima duminica sarbatorim Ziua Mamei, in a doua duminica Ziua Tatalui, iar pe 15 mai Ziua Familie. Asta inseamna ca avem o multime de ocazii pentru a ne surprinde unii pe altii, parinti si copii, cu daruri frumoase.

Un astfel de dar – inimos si simpatic – iti propunem astazi: inimi-surpriza din hartie. Sunt usor de facut, nu necesita multe materiale si sunt foarte frumoase!

Materiale necesare:

  • Hartie rosie (sau orice alta culoare doresti) + hartie verde
  • Paie de plastic sau creioane
  • Banda adeziva
  • Foarfeca
  • Lipici

Inima-surpriza din hartie e usor de realizat daca ai sablonul unei flori cu petale in forma de inima, cum e cea de mai jos. O poti printa pe o coala de hartie rosie sau chiar alba, pe care cel mic sa o coloreze cum doreste.

Dupa ce ai printat-o, decupeaz-o cu atentie, pentru a obtine o floare cu patru petale in forma de inimi.

Decupeaza dintr-o alta bucata de hartie (orice culoare vrei) un cerc suficient de mic pentru a-l putea lipi in mijlocul florii, dar suficient de mare incat sa poti scrie pe el o urare frumoasa. Lipeste cercul in mijlocul florii si pregateste-te sa faci cateva plieri in stilul origami (tutorialul video de mai jos te va ajuta mult in acest sens).

Pentru inceput, impatureste floarea pe jumatate, apoi despatureste-o. Impatureste din nou floarea, dar de data aceasta facand o cuta perpendicular pe cea realizata anterior. Despatureste-o din nou si impatureste-o formand un unghi de 45 de grade cu oricare din cutele formate anterior. Despatureste din nou, impatureste-o ca in prima etapa, apoi impinge usor „petalele” in interior, ghidandu-te dupa ultima cuta formata. Acest ultim pas e mai dificil de explicat, de aceea iti recomandam sa urmaresti tutorialul video pentru a intelege exact ce ai de facut:

Floarea ar trebui sa se transforme, astfel, intr-o inima.

In continuare, lipeste inimioara de un pai de plastic sau chiar de un creion, apoi decupeaza o frunza de hartie si lipeste-o de „tulpina”. Ai obtinut o superba floare in forma de inima, cu o urare surpriza intre petale.

Sursa: http://www.easypeasyandfun.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s