Anemia la copii: Cauze, simptome, tratamente

Anemia la copii: Cauze, simptome, tratamente

Cea mai des intalnita anemie este cea cauzata de lipsa de fier din organism. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa recunosti anemia la copii si cum o poti trata.

In momentul in care nu avem suficient fier in sange, vorbim despre o anemie feriptiva. Fierul este o componenta importanta a globulelor rosii, elemente care transporta oxigenul in organism, la nivelul tuturor organelor.

Ca urmare, daca avem un aport insuficient de fier, o productie insuficienta de globule rosii sau pierderi mari de sange, riscam sa ne confruntam cu o anemie.

La Traieste Sanatos cu Simona, Anca Bahrim, Farmacist Manager Sensiblu, vorbeste despre ce simptome are anemia la copii si ce tratamente sunt indicate.

Cum se trateaza anemia la copii

Daca puiul tau are urmatoarele simptome, s-ar putea sa fie vorba de o anemie:

  • are pielea si buzele mai palide, lipsite de culoare;
  • are o stare de astenie, oboseala, apatie si o lipsa de energie;
  • se plange de dureri de cap.

Pentru a combate anemia la copii, primul pas este sa acorzi o atentie speciala alimentatia. Sunt alimente foarte bogate in fier, precum carnea rosie (in special ficatul), cerealele integrale, spanacul si soia.

Cu toate acestea, daca micutul tau are o alimentatie corespunzatoare si tot observi semne de anemie, este recomandat sa ii faci analizele necesare si, la recomandarea medicului, sa ii oferi si suplimente alimentare.

In cazul bebelusilor, nu ar trebui sa fie probleme de anemie feriptiva, intrucat laptele de mama asigura necesarul de fier din organism.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s