Cum descifrezi primele cuvinte ale piciului tau

Cum descifrezi primele cuvinte ale piciului tau

Pe cat de fascinanta este dezvoltarea limbajului la copii, pe atat de frustranta poate fi. Pentru ca primele cuvinte ale prichindeilor pot suna ca o limba straina in urechile parintilor. Despre cum sa va intelegeti cand incepe bebe sa vorbeasca te invitam sa afli acum, la Parinti de Pici.

Cea mica e tot mai volubila de la o zi la alta, iar eu fac eforturi intense ca sa inteleg ce incearca ea sa imi spuna, uneori cu atata insistenta”, povesteste mamica Georgiana care doar ce trece prin aceasta etapa.

Este normal sa nu intelegi prea multe din primele cuvinte ale piciului tau. Pana la urma, ele reprezinta gandurile sale, exprimate prin modurile pe care le-a invatat observandu-i pe ceilalti. Asa ca, primele incercari vor fi de rastalmacite.

Este important sa iti pastrezi calmul cand incepe bebe sa vorbeasca. Chiar daca ti se pare frustrant ca nu intelegi primele cuvinte ale prichindelului, gandeste-te cat de frustrant este pentru el faptul ca nu se poate face inteles. Incearca sa-l asculti cu atentie de fiecare data si sa-i observi intentiile si gesturile, pentru a intelege ce vrea sa-ti transmita.

Mai multe sfaturi despre dezvoltarea limbajului la copii poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s