Cum depistezi o problema de fertilitate

Cum depistezi o problema de fertilitate

Primul lucru pe care este nevoie sa il faci cand crezi ca te confrunti cu o problema de fertilitate este sa eviti sa dai vina pe partener. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem pasii pe care este recomandat sa ii urmezi, cand nu poti avea un copil.

In mod normal, cuplurile in care femeia are pana in 35 de ani sunt indemnate sa incerce sa obtina o sarcina pe cale naturala macar un an. „80% din cupluri obtin sarcina intr-un an de zile”, explica dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica ginecologie.

Dupa aceasta varsta, este recomandat ca primul pas pentru cupluri sa fie discutarea cu un specialist in fertilitate.

Dupa cum am spus mai sus, o problema de fertilitate nu este o problema individuala. Cand vorbiti cu un specialist in fertilitate, este bine ca macar la prima intalnire sa fie prezenti ambii membri ai cuplului. Specialistul va discuta istoricul cuplului si va alcatui o lista de analize minime pentru fiecare partener.

Analizele de fertilitate pentru femeie

Femeia va trebui sa faca examene de secretii vaginale, culturi de col si testul papanicolau. Daca rezultatele sunt bune, analizele continua cu analizarea trompelor uterine si a cavitatii uterine, analizarea ovarelor si a rezervei ovariene.

Analizele de fertilitate pentru barbat

Barbatul va trebui sa faca o spermograma si o spermocultura, pentru a fi analizate calitatea spermei, numarul de spermatozoizi, morfologia si mobilitatea lor.

Mai multe despre cum sa depistezi o problema de fertilitate poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Vezi si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s