Reactiile in familie la finalul Sarbatorilor de iarna

Reactiile in familie la finalul Sarbatorilor de iarna

Finalul Sarbatorilor de iarna este un moment la care nu vrem sa ne gandim si de care, de regula, incercam sa trecem cat mai repede. Insa noi credem ca acest final ar trebui sa fie interiorizat de toti membrii familiei impreuna. La Meditatii pentru parinti iti spunem mai multe despre cum sa gestionezi incheierea perioadei de Sarbatori.

„Mi se pare ca, atunci cand se termina Sarbatorile de iarna, noi spunem Pa unei perioade frumoase, in care am fost impreuna”, spune Otilia Mantelers, specialist in parenting.

Finalul Sarbatorilor de iarna este un moment destul de trist, pe care toti il simt prin prisma propriilor experiente. Nu mai petrecem la fel de mult timp in familie, iar trebuie sa mergem la serviciu, iar trebuie sa mergem la gradinita sau la scoala. Si este ok ca fiecare membru al familiei sa simta aceasta tristete, nu sa si-o inhibe.

Cel mai probabil, vor fi certuri in aceasta perioada. Vor fi usi inchise si crize de nervi (si nu doar din partea copilului). Dar toti avem nevoie sa reactionam la propriile emotii si, daca ne permitem sa le simtim ca atare, vom trece mai usor si mai sanatosi peste acest moment.

Otilia Mantelers ne spune mai multe despre viziunea ei in ceea ce priveste finalul Sarbatorilor de iarna, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s