Cum depistam probleme cardiace la copii

Cum depistam probleme cardiace la copii

Sunt foarte multi copii care se nasc cu malformatii congenitale cardiace si nu sunt diagnosticati. La Traieste Sanatos cu Simona, iti aducem o solutie pentru a depista probleme cardiace la copii.

Este foarte important ca un copil sa beneficieze, in primii ani de viata, de o evaluare pediatrica, in primul rand printr-o electrocardiograma (EKG)”, explica dr. Liudmila Frunza, medic cardiolog.

Un EKG este un proces neinvaziv, nedureros, simplu si rapid de realizat. Este metoda prin care parintele afla daca inima copilului sau este sanatoasa sau nu.

Pentru ca in Romania se nasc anual 1.200 de copii cu malformatii congenitale cardiace, dintre care doar 500 ajung sa fie tratati (adica, mai putin de jumatate), in luna iunie 2017, poti beneficia de testari gratuite pentru inima copilului tau. Sunand la 031.9300 sau dand click pe imaginea de mai jos, poti face o programare pentru un EKG si un consult la medicul pediatru, ambele gratuite.

Despre simptomele care tradeaza probleme cardiace la copii poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Simptomele unei probleme cardiace la copii

De obicei, malformatiile cardiace sunt clasificate in 3 categorii, in functie de severitate. Ele pot avea o complexitate mica, medie sau severa. Malformatiile congenitale cardiace cu complexitate medie sau severa sunt diagnosticate si tratate, in principiu, de la nastere. Unele necesita si interventii chirurgicale chiar din primele zile.

In cazul celor cu o complexitate mai mica, ele se manifesta mai subtil, pe masura ce copilul creste. Daca micutul tau nu a fost diagnosticat, daca are vreo problema cardiaca, se va plange ca: oboseste mai repede (mai ales cand face sport), face infectii respiratorii frecvente, are palpitatii (batai puternice in piept).

Pentru a evita agravari, este bine sa identifici din timp posibilele probleme cardiace la copii.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s