Cum ajuti copilul sa traiasca experiente noi?

Cand vine vorba de experiente noi, nu doar copiii au nevoie de curaj, ci si parintii lor. Este mai bine sa iti feresti micutul sau sa il lasi sa descopere singur? Afla aici.

In primii ani de viata, cei mici descopera lumea urmarindu-i pe cei din jur si experimentand cu mediul inconjurator. Pe masura ce cresc, aceasta nevoie de cunoastere creste, iar copiii devin tot mai independenti. De aceea, un copil va dori mereu sa traiasca experiente noi.

In aceasta pastila „Meditatii la minut”, psihoterapeutul Bogdan Ion vorbeste despre cum reactioneaza parintii la nevoia de experiente noi, pe care o simte copilul.

Multi parinti se intreaba daca sa isi protejeze puiul de experiente noi sau daca sa il lase sa incerce. Iar uneori, se intampla sa pice in capcana extremelor: ori isi cocolosesc copilul prea mult, ori il pun in fata unei situatii noi, fara nicio explicatie („se descurca el”).

Desi este bine sa iti lasi copilul sa traiasca tot felul de experiente noi, trebuie sa il si ajuti. Cum? Ne spune Bogdan Ion.

Ai exemple de experiente noi prin care a trecut copilul tau? Cum l-ai ajutat?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s