Cuburi povestitoare de provocat imaginatia

Daca vrei sa fii uimit de imaginatia copiilor, provoaca-i la un concurs de inventat povesti! Mintea lor fascinanta e in stare sa creeze cele mai originale si mai nastrusnice povesti pe care le-ai auzit vreodata.

Puteti inventa povesti plecand de o jucarie, un obiect oarecare sau de la o intamplare petrecuta peste zi. Noi credem insa ca cei mici vor fi incantati sa se joace cu zarurile cu povesti, sa le arunce, sa le studieze si sa inventeze povesti dupa povesti.

Jocul cunoscut sub numele de Cuburi de poveste, sau Story Cubes, contine noua zaruri, iar pe fiecare fata a fiecarui zar e o imagine diferita. Asta inseamna 54 de imagini, peste 10 milioane de combinatii si tot cam atatea povesti care pot fi inventate.

Cuburile de poveste se gasesc in mai multe variante:

Story Cubes este varianta clasica. Printre imagini vei gasi un peste, o piramida, un ceas, un pod, un copac si o bagheta magica. Ai deja idei de povesti?

Story Cubes Actions face jocul de inventat povesti mai interesant, adaugand verbe la varianta initiala. Printre imagini poti zari omuleti care fac diverse lucruri – citesc, asculta muzica, plang sau ridica haltere.

Story Cubes Voyages iti face pofta nu doar de spus povesti, ci si de calatorit. Zarurile contin imagini care te invita sa inventezi povesti pline aventuri – valuri, aparat foto, harta, munti si coroana regeasca.

Exista si Story Cubes tematice, care te provoaca sa “rescrii” povesti clasice – Batman, Scooby Doo sau Looney Tunes.

Daca vrei sa duci povestile la alt nivel poti oricand sa adaugi la Cuburile de poveste una sau mai multe extensii. Acestea contin cate trei zaruri si au, la randul lor, diverse teme, cum ar fi preistorie, animale, intergalactic sau sport.

imagides

Imagides este un alt joc cu zaruri de spus povesti pe care eu il consider foarte potrivit pentru copiii mai mici, de 4 ani. Jocul are 12 zaruri cu simboluri simple – despre animale, meserii, parti ale corpului uman, hrana, emotii si altele.

Tot pentru copiii mai mici exista si Cuburile de inventat povesti de la Melissa&Doug. Jocul contine opt cuburi realizate din lemn, cu imagini colorate si simpatice.

cuburi-povesti

Orice ai alege, jocul cu zarurile de povesti este ideal pentru dezvoltarea limbajului, imbogatirea vocabularului si, nu in ultimul rand, pentru petrecerea timpului in familie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s