Copilul tau foloseste spatiul virtual ca sa evadeze?

Copilul tau foloseste spatiul virtual ca sa evadeze?

Sunt situatii in care copilul, avand nevoia de a scapa de conflictele din viata reala, apeleaza la spatiul virtual. Ca parinti, cum facem sa schimbam aceasta atitudine? Cum diminuam relationarea in online si crestem relationarea in lumea reala? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Adesea, intram in mediul online pentru nevoia de escapism, pentru a lasa grijile deoparte, in timp ce ne uitam la un filmulet amuzant, mai dam un like la o postare sau mai jucam ceva la nervi. Dar asta faci cand esti incarcat de probleme grele, de adult, nu-i asa? Gresit!

Si copiii au problemele lor. O cearta cu parintii, o jucarie ravnita, o neintelegere cu prietenii, toate pot avea un impact mai mare decat ne-am imagina, asupra copiilor. Iar, daca cei mici nu simt ca pot avea o comunicare deschisa cu parintii lor, exista riscul ca ei sa se descarce in spatiul virtual.

Ei stau acolo, pentru ca nu au gasit un contact real, profund cu parintii”, explica psihoterapeuta Vistiana Long. „Suntem prinsi prea mult in a face si a sti si in agitatia asta de zi cu zi si uitam ca ei, copiii, au foarte mare nevoie de contact emotional.

Totodata, daca lasam copiii sa inteleaga ca pot gasi alinare in spatiul virtual, mediul online va deveni ca un drog pentru ei.

Ce este de facut? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Descopera mai multe informatii despre copiii in spatiul virtual, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s