Copilul nu bea apa? Exista solutii!

Copilul nu bea apa? Exista solutii!

Cu atatea tentatii in jur, sucuri care de care mai colorate, nu te mira cand copilul nu bea apa. Din fericire, insa, exista solutii pentru hidratarea sanatoasa a piciului tau si ti le spunem chiar acum.

„Nu stiu cat de usor le este altor parinti sa-i faca pe copiii lor sa bea apa, dar fetita noastra nu a parut foarte incantata de ea la inceput”, povesteste mamica Georgiana, in emisiunea Parinti de Pici.

Daca pana la 6 luni nu a avut probleme cu hidratarea copilului ei, pentru ca ii dadea sa se hraneasca exclusiv cu lapte matern, dupa acea varsta, s-a lovit de refuzul piciului de a bea apa. Intr-un fel, daca stam sa ne gandim, este perfect normal. Pe cat de bun era gustul laptelui de la mama sa, pe atat de insipida este apa.

Asadar, ce faci cand copilul nu bea apa si, totusi, e prea mic pentru a intelege de ce este important sa se hidrateze sanatos? Afla acum.

Idei pentru momentele in care copilul nu bea apa

In primul rand, cel mai important lucru pe care il poti face este sa fii un exemplu bun pentru piciul tau. Daca cel mic te vede ca bei sucuri carbogazoase, colorate si cu diverse arome, este logic ca isi va dori si el. Asadar, de fiecare data cand piciul tau este de fata, asigura-te ca bei apa.

Un alt sfat pentru momentele in care copilul nu bea apa este sa ii aduci aminte, din ora in ora, sa se mai hidrateze. Copiii uita si nu isi dau seama cand se deshidrateaza.

Un ultim sfat este sa faci din hidratarea copilului un moment de distractie. Lasa-l sa isi aleaga propria canita, beti si jucati-va la tasnitorile din parc, stropiti-va. Chiar si apa poate fi haioasa, asa insipida cum e ea. 🙂

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s