Copilul incapatanat: Ce faci cand spune NU la orice

Copilul incapatanat: Ce faci cand spune NU la orice

Cel mai probabil, cand vine vorba de copilul incapatanat, risti sa iti pierzi rabdarea foarte repede. Ce faci cand puiul tau incepe sa il ia pe NU in brate? Descopera solutii acum, la Parinti de Pici.

In jurul varstei de 1-2 ani, prichindelul tau descopera ca are o vointa proprie, ca are o personalitate si o autonomie, si incepe sa experimenteze. Ca urmare, va trece printr-o perioada cat se poate de normala, in care va testa refuzul in majoritatea situatiilor.

Copilul incapatanat nu face decat sa forteze limitele („si, odata cu ele, si rabdarea noastra”, spune Georgiana, mama de pici).

Ce poti face, in loc sa te superi sau sa recurgi la tipete sau pedepse? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Copilul incapatanat cedeaza la optiuni

In primul rand, refuzurile piciului tau denota faptul ca dezvoltarea copilului este in parametri normali, lucru care ar trebui sa te bucure. Apreciaza-i si recunoaste-i personalitatea unica, pentru ca prichindeii nostri nu sunt extensii ale noastre, ci niste omuleti cu propriile ganduri si sentimente.

Apoi, pentru a calma apele si pentru a-l convinge pe cel mic sa coopereze, sfatul nostru este sa ii oferi mai multe optiuni. Fie ca vorbim de mancare, imbracaminte, povestea de seara sau orice altceva, ofera-i piciului tau doua sau trei optiuni. Astfel, copilul incapatanat simte ca decizia ii apartine si ca recunosti ca si el are o voce.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s