Copilul cu parintii divortati

Cand si cum luam decizia unei separari definitive? Cum ne pregatim pe noi insine ca am avut un esec? Cum pregatim copilul pentru a-i da vestea? Trebuie sa ne gandim si sa-i spunem din timp, nu sa se trezeasca de azi pe maine ca tatal sau mama va pleca din casa. Ideal ar fi ca aceasta separare sa nu se produca atunci cand copilul este foarte mic, pentru ca riscam sa ai aiba un puternic soc emotional.

Este posibil ca o relatie sa ajunga la dezvoltari diferite si sa ajungem sa nu mai avem lucruri in comun cu partenerul, dar e important sa mentinem o imagine pozitiva a partenerului in fata copilului, sa avem grija si sa ne gandim la starea emotionala a copilului.

Cati Calin, psiholog si trainer in comunicare relationala ne povesteste Meditatii pentru parinti cu Tily cum e mai bine sa relationam cu copilul in cazul unui divort.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s