Colicii bebelusului

Daca exista ceva legat de bebelusi de care toata lumea stie, chiar si cei care nu au copii, atunci e vorba de colici. Eu, una, nu stiu nici acum daca fetita mea a avut sau nu colici. Ce-i drept, a plans mai mult in primele doua trei luni si se chircea in bratele noastre de parca as fi durut-o burtica, dar ce bebelus nu plange?

Privind acum in urma, nu-mi amintesc de vreun episod de plans mai lung de jumatate de ora. Pare putin, dar crede-ma, plansul unui bebelus are puterea de a dilata timpul in mod miraculos. Cu toate astea, ma consider un parinte norocos, stiind povestea unor prieteni ai caror copii plangeau cateva ore bune in fiecare noapte. Fetita noastra plangea macar la ore rezonabile, nicidecum noaptea la trei.

Ce e de facut totusi atunci cand bebelusul plange zgomotos si neconsolat timp de cateva ore, se agita si pare ca il doare burtica? Daca esti o mama care alapteaza, poti incerca sa eviti alimentele care produc gaze, desi nu iti garanteaza nimeni ca cel mic va scapa astfel de colici. Scapi tu, insa, de mustrarile de constiinta.

Georgiana, mama de pici

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s