Copilaria parintilor la cinema

In copilaria meaCand, tata ma scotea in fiecare duminica in oras. Fie ca mergeam in parc, la circ sau la teatru, duminica era mereu o zi speciala pentru noi doi. Imi amintesc ca cel mai des mergeam la cinema si mereu ne distram impreuna!

Iar daca noile aparitii nu erau pe placul nostru, ne duceam si pana la cinemateca Union sau, putin mai incolo, la Eforie.

In prezent, observ ca sunt realizate din ce in ce mai putine filme pentru prichindei. Animatiile ori pun prea mult accent pe latura artistica ori contin din ce in ce mai multe glume pentru adulti. Filmele pentru cei mici parca nu se mai concentreaza pe valorile din copilarie.

Aici, ma refeream la productiile straine pentru ca in Romania a trecut ceva vreme de cand a mai iesit vreo pelicula pentru copii. Au disparut Pistruiatii si Veronicele din copilaria noastra. Si la noi in tara chiar se faceau filme frumoase, cu muzica si culori, cu personaje pestrite, cu povestile din basmele indragite. Iar fiecare sala de cinematograf era plina.

Te invit sa ne amintim impreuna de unele dintre cele mai bune productii romanesti pentru copii. Am realizat un top care cuprinde filme de aventuri, musicaluri si povesti cu talc. Acestea merita sa fie descoperite si de noile generatii, asa ca iti recomand sa le urmaresti in familie, impreuna cu micutul tau.

10. Tinerete fara batranete (1969)

09. Pacala (1974)

08. Dumbrava minunata (1980)

07. De-as fi Harap Alb (1965)

06. Mama (1977)

05. Amintiri din copilarie (1964)

04. Toate panzele sus (1976 – 1978)

03.  Maria Mirabela (1981)

02. Pistruiatul (1973)

01. Veronica (1973)

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

Sursa imagine:FreeDigitalPhotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s