Copiii viziteaza Laboratorul de stiinte BAYER in Saptamana Altfel

Pentru al doilea an consecutiv, Laboratorul de stiinte Bayer isi deschide portile in Saptamana Altfel, pentru elevii claselor primare din Bucuresti.

In perioada 6-10 aprilie 2015, copiii vor putea lua parte la sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sanatatii oamenilor, plantelor si animalelor. Peste 1000 de elevi bucuresteni s-au inscris deja in proiectul educativ si interactiv, al companiei Bayer.

Laboratorul de stiinte Bayer a fost inaugurat de catre elevii clasei a II-a din cadrul Scolii Gimnaziale Maria Rosetti, in prezenta Inspectorului Scolar General al Municipiului Bucuresti, domnul profesor Ionel Florian Lixandru.

Ma bucur foarte mult sa vad cum tanara generatie beneficiaza de sustinerea unui lider mondial in inovatie. Mai mult decat atat, curiozitatea si bucuria cu care copiii vin la aceste sesiuni de experimente este un semn foarte clar al nevoii unor astfel de programe, ca alternativa la educatia traditionala. Felicit initiativa Bayer si dedicarea si profesionalismul studentilor implicati in program. – a declarat acesta.

Sesiunile de experimente sunt realizate sub indrumarea unei echipe de 6 studenti in medicina si stiinte naturale, fosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie.

IMG_20150406_102053Pe parcursul acestei saptamanii, elevii se vor transforma in mici cercetatori si vor lucra alaturi de cei 6 studenti pentru a descoperi vitamina C in diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele si de ce este important calciul in mentinerea sanatatii acestora, precum si avantajele consumarii vitaminelor in forma efervescenta. Si, cum organismele vii includ si plantele, o parte a experimentelor practice ii vor ajuta sa descifreze misterele compozitiei legumelor, masurarii pH-ul din sol si diferentierii plantelor in functie de grup.

Laboratorul de stiinte Bayer, un container maritim transformat intr-un caleidoscop, este amplasat in rondul central din Parcul Lumea Copiilor. Acolo, vor fi primiti elevii inscrisi in program, pe parcursul celor 5 zile de funcționare, insotiti de parinti sau profesori, intre orele 8:00 si 19:00.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s