Copiii sunt incurajati sa descopere muzica jazz, la Jazz for Kids

Copiii sunt incurajati sa descopere muzica jazz, la Jazz for Kids

Ajuns la cea de-a doua editie, Jazz for Kids este un proiect de educatie muzicala, pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani.

Pe 19 si 20 mai, de la ora 19:00, cei mici si cei mari sunt asteptati la Teatrul Gong din Sibiu, la un proiect cultural ambitios, Jazz for Kids pus in scena cu multa pasiune de iubitori ai jazzului. Timp de 90 de minute, copiii si parintii vor face o calatorie plina de joc, muzica si voie buna, iar cei mai activi dintre participanti vor primi cadouri surpriza din partea echipei Sibiu Jazz Festival.

Accesul la ateliere este liber.

Intr-un mod interactiv, pianista Daniela Nicolae va face o introducere a copiilor in lumea jazzului. Proiectul realizat in jurul coloanelor sonore din animatiile Disney Classics le va stimula creativitatea celor mici, dar si parintilor sau bunicilor care ii vor insoti. Intregul spectacol se va baza pe interctiunea intre copii si lucrul in echipa.

Programul Jazz for Kids

Atelierele Jazz for Kids vor incepe cu o introducere in istoria jazzului, printr-o proiectie care va reda un mic dictionar jazzistic ilustrat.

Copiii vor fi incurajati sa descopere trecerea de la muzica europeana la jazz, prin ascultarea unor fragmente din muzica clasica si influentele acesteia asupra jazzului, pentru ca mai apoi sa descopere structura melodiilor de jazz cu ajutorul unor exemple live.

Dupa incursiunea in lumea jazzului, copiii sunt invitati sa participe activ la spectacol, prin recunoasterea unor pasaje muzicale din desenele animate atat de indragite de ei. Cu ajutorul acestui exercitiu, cei mici vor descoperi cat de prezent a fost jazzul in vietile lor frumoase, fara sa banuiasca macar.

Sesiunea de educatie muzicala „Recunoaste melodia” va fi urmata de un atelier de percutie, in care copiii vor fi incurajati sa exerseze cateva formule ritmice, asistati de un percutionist profesionist. In cadrul acestui modul, micutii vor face cunostinta cu instrumente traditionale africane si vor putea urmari cu sufletul la gura proiectiile care fac trecerea de la muzica africana la jazz.

Va urma o calatorie fascinanta in lumea basmului, printr-o sesiune de storytelling realizata de un iubitor al muzicii improvizate.

Trecem apoi de la povesti educative la o lectie de educatie muzicala prin care cei mici afla despre amprenta jazzului in muzica ultimelor doua secole. Plimbarea prin istoria muzicala se va incheia cu un scurt moment artistic sustinut de doi pianisti de 10 si 12 ani, castigatori ai Olimpiadei Nationale de Muzica in anii 2016 si 2017.

Aproape de final, parintii si bunicii prezenti isi vor putea etala cunostintele despre jazzul romanesc si despre Sibiu Jazz Festival. Invitatia parintilor la joc va fi sustinuta de o proiectie despre marile figuri ale jazzului romanesc, dar si printr-o proba audio de recunoastere a pasajelor muzicale redate.

Proiectul Jazz for Kids se va incheia cu un moment muzical plin de surprize, care ii va lasa intr-o dulce visare atat pe prichindei, cat si pe adulti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s